FLANDERS.BIO

Biotechnologie: het is vaak ongemeen interessant en relevant, maar meestal ook complex en abstract. De koepelorganisatie van de sector, flanders.bio, vroeg ons om de communicatie rond het ‘State of the Union’-event van de Vlaamse biotechnologie voor te bereiden. Onze voornaamste opdracht: het nieuws zoeken en dat omzetten in mensentaal.

Toen flanders.bio besloot om met ons in zee te gaan, wisten we eerst niet wat het nieuws zou kunnen zijn. Maar dat veranderde op slag toen we de resultaten in handen kregen van KBC Securities’ marktstudie over de Europese beursgenoteerde biotechsector. Meteen voelden we dat we ‘goud’ in handen hadden. België bleek namelijk de duidelijke Europese marktleider te zijn in de sector. Onze biotechbedrijven scoorden samen bovendien 12,5 procent beter dan het jaar voordien. 

Dit was belangrijk nieuws. We stopten de cijfers om te beginnen in een sterk, nieuwswaardig kleedje. Met de juiste nuances, maar ook verstaanbaar voor de buitenwereld. Daarna bepaalden we onze missie: we wilden de belangrijkste audiovisuele en online pers op het event van flanders.bio krijgen. En daardoor de volgende ochtend in de belangrijkste media staan met ons nieuws. Omdat de doelgroep van flanders.bio vooral bestaat uit entrepreneurs en investeerders, mikten we in de eerste plaats op media zoals Kanaal Z, De Tijd en L’Echo.

Een aantal geselecteerde redacties kreeg het persbericht op de vooravond van het event onder embargo toegestuurd. Dat gaf Kanaal Z de kans om op de dag zelf uit te pakken met een uitgebreide reportage en een interview. Ook na het event dook het nieuws – via persagentschap Belga – meteen op in het avondnieuws van Radio 1 en RTBF. En ook de websites van financiële dagbladen De Tijd en L’Echo maakten nieuws van de toppositie van de Belgische biotechindustrie. De volgende ochtend deden onder meer De Tijd, La Libre en De Morgen daar nog een schepje bovenop. Missie geslaagd.

Discover our service

Back to top