Asset Managers

Internationale vermogensbeheerders staan te springen om hun expertise met hun doelpubliek te delen. Maar vaak zit de schrik voor kritische commentaren van journalisten er goed in. Wij werken al jaren voor een internationale vermogensbeheerder – die we niet bij naam kunnen noemen – die zijn wereldwijde beleggersenquête elk jaar breed wil uitspelen.Enquêtes zijn een goede manier om het nieuws te halen, en een prima tool in reputatiecampagnes. Daarom voert onze klant elk jaar een wereldwijde enquête uit bij meer dan 25.000 retailbeleggers in meer dan 30 landen, waaronder België. Daarbij komt telkens een aantal vaste thema’s aan bod, naast actuele en lokale onderwerpen. 

Wij zijn het pr-bureau van onze klant voor België en Luxemburg, en worden al vroeg in het proces ingeschakeld. We geven input voor de enquêtevragen, en bespreken met de klant welke vragen er voor Belgische overleggers thuishoren in de enquête. Anders gezegd: we zijn de oren en ogen van onze internationale klant in de Belgische media. En dat spelen we uit in zijn voordeel.

Is de enquête eenmaal uitgevoerd, dan is er een massa data beschikbaar. Al vrij snel gaan we aan de slag met de eerste resultaten, en stellen we een sterk, pragmatisch communicatieplan op. Doorgaans halen we meer dan één communicatie uit de enquêteresultaten. Telkens belichten we een ander, specifiek thema, geënt op de Belgische markt. 

Daarna werken we stap voor stap de persacties uit. Op basis van de lokale resultaten en vragen schrijven we het persbericht. Dat kan op sommige punten behoorlijk afwijken van de internationale verhaallijn die door de klant is opgesteld. Dat komt doordat we weten wat best werkt in België en Luxemburg. Uiteindelijk komen we – in overleg met de klant en na goedkeuring door de compliance officer – tot een finaal persbericht. 

Voor de belangrijkste financiële media regelen we een interview met de lokale woordvoerder van de klant. En het persbericht verspreiden we naar een brede selectie van Belgische journalisten. Tot slot pitchen we de enquêteresultaten ook bij journalisten die input nodig hebben voor specifieke artikels. Het resultaat is een mooie coverage. En wat ons altijd opvalt: ook media die doorgaans weinig aandacht besteden aan beleggen, zijn in dit soort nieuws geïnteresseerd.

Jouw experts

Wim Heirbaut

Senior PR Consultant

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant

Discover our service

Back to top