Pr-bureau met een journalistieke aanpak.

Geloofwaardige financiële en economische communicatie: dat is onze metier. 

Natuurlijk kunnen we je bedrijfsresultaten communiceren. Maar liever gaan we nog een stapje verder. Door je zichtbaar en top of mind te maken. Bij de financiële pers, maar ook bij toekomstige klanten en partners. Hoe we dat doen? Door te tonen waar je voor staat, wat je visie is en waarom je zinvol bent. We geven je een duidelijke stem binnen een maatschappelijk debat, en brengen je in contact met je belangrijkste stakeholders. Het resultaat: een grotere geloofwaardigheid bij je publiek, en een sterkere (financiële) reputatie.

Onze werkwijze? Zoals een journalist het zou aanpakken.

Dat betekent drie dingen: om te beginnen, kijken we met de ogen van een journalist naar je organisatie en de verhalen die er leven. We duiken in het DNA van je bedrijf, en gaan op zoek naar nieuws. En dat nieuws, én je expertise, brengen we daarna tot bij het juiste publiek. Of het nu om de lancering van een nieuw fonds gaat, dan wel om een kapitaalophaling of de nieuwste jaarresultaten. De regie over je communicatie? Die houden we op elk moment stevig in handen. Ook als je internationaal wil communiceren.

Je verhaal hangen we op aan de actualiteit en wat er leeft in de samenleving.

Dat doen we proactief – door jouw nieuwswaardige verhalen op een raak gekozen moment in de pers te brengen – maar net zo goed door in te haken op actuele thema’s of gewoon op het nieuws van de dag. Newsjacking dus, om het met een fancy woord te zeggen. We worden met andere woorden de ogen en oren van jouw organisatie. En op die manier zorgen we ervoor dat jij het publieke debat in je sector mee kan voeden.

It all started with a dream.

Toen Jeroen Wils en Dajo Hermans begin 2020 Befirm oprichtten, was dat omdat ze dezelfde droom deelden. Ze wilden financiële en economische verhalen ánders communiceren: op een journalistieke manier. Meer nog: ze wilden jaarresultaten of andere cijfers omzetten in sterke verhalen. En zo op een geloofwaardige manier bouwen aan de financiële reputatie van hun klanten. Van financiële instellingen en fondsenbeheerders tot beursgenoteerde ondernemingen en bedrijven op zoek naar investeerders of beleggers. Befirm was geboren. 

Een uitgebreid team van toptalenten zet zich bij Befirm dagelijks in voor onze klanten. Scherpe pennen, digitale wizards, storytellers, strategen, communicatiebeesten, experten crisiscommunicatie, … en in hart en nieren allemaal een heel klein beetje journalist. Omdat we thuis zijn in financiën en economie, weten we welke toon we best hanteren, wat belangrijk is en wat niet.

Befirm vindt net als Bereal en Bepublic (de andere bedrijven van de Bepublic Group) onderdak bij mediagroep Mediafin, de uitgever van de grootste Belgische financiële titels. Toch zijn en blijven we een volledig onafhankelijk pr-kantoor. Met de contactgegevens van alle financiële én nationale media in onze gsm.

Stop scrolling It’s time for action

Back to top