1/02/2020

Nieuw pr-bureau Befirm helpt bedrijven om hun financiële informatie geloofwaardig te communiceren

Financial expertise

Bepublic Group breidt zich uit met een derde gespecialiseerd pr-bureau, Befirm. Deze nieuwe speler richt zich vooral tot bedrijven die nood hebben aan sterke financiële communicatie. Dat kan gaan van het communiceren over de jaarresultaten of de lancering van een nieuw fonds tot het aankondigen van overnames en herstructureringen. Opzet is om de soms statische en complexe informatie niet alleen helder en nieuwswaardig te communiceren, maar ook maatschappelijke impact te creëren voor tal van ondernemingen, in eigen land én internationaal. De Bepublic Group overkoepelt naast Befirm ook pr-bureaus Bepublic en Bereal.

De voorbije jaren klommen Bepublic en Bereal naar de top van het pr-landschap en drukten ze hun stempel op de communicatie van heel wat bedrijven in de Benelux. Bepublic richt zich van bij het begin tot een brede waaier van bedrijven en sectoren, terwijl Bereal zich specifiek focust op de vastgoedsector. Met Befirm richten oprichters Jeroen Wils en Dajo Hermans hun pijlen opnieuw op één specifieke niche, zij het dit keer op de financiële sector. 

De afgelopen jaren is financiële communicatie geëvolueerd van een wettelijke verplichting tot een belangrijk strategisch onderdeel van de bedrijfscommunicatie. Bedrijven hebben in dat opzicht almaar meer nood aan transparante en heldere communicatie van hun bedrijfsresultaten of andere financiële materie. Precies daar willen we hen in ondersteunen, zowel wat interne als externe communicatie betreft.

Dajo Hermans, managing director Bepublic Group

Bedrijfsreputatie

De Bepublic Group, die sinds 2018 onder dak is bij mediagroep Mediafin, introduceerde jaren geleden al haar eigen journalistieke aanpak binnen het pr-landschap. Met oog voor nieuwswaarde, relevante verhalen en expertise bouwt het op een geloofwaardige manier aan de reputatie van bedrijven. 

Met onze aanpak trachten we niet alleen helder en nieuwswaardig te communiceren, we creëren ook maatschappelijke impact voor heel wat ondernemingen. Het bedrijfsleven anno 2020 is met meer bezig dan alleen winst maken, het besef neemt toe dat ook het maatschappelijke verhaal moet verteld worden. Zowel voor de buitenwereld als voor de mensen die er dag in dag uit werken.

Jeroen Wils, managing director Bepublic Group 

CFO-taal 

Befirm gelooft dat sterke financiële communicatie véél meer is dan enkel persberichten schrijven. Befirm zet evenzeer in op verhelderende opiniestukken van CEO’s of experten, nieuwsvideo’s, personal branding, reputatie- en stakeholderanalyses, trainingen, crisiscommunicatie, enz. 

Befirm bestaat vandaag uit een team van mediaprofessionals en voormalige journalisten, die jarenlange ervaring opbouwden in financiële pr en communicatie. Ze spreken de taal van CFO’s en weten die correct te vertalen. Het nieuwe pr-bureau werkt vandaag voor een aantal grote vermogensbeheerders. Maar ook verzekeraars zoals Hiscox of fintechs zoals iBanFirst behoren tot de voorname klanten van deze nieuwe speler. Daarmee mag duidelijk zijn dat Befirm zich niet enkel op het Belgisch bedrijfsleven richt, maar ook op internationaal vlak een rol zal spelen. 

Ook de andere pr-bureaus van de Bepublic Group, Bepublic en Bereal, werken vandaag voor heel wat sterkhouders, zoals Telenet, Eneco, Facebook, ERA, Montea, enz.

Back to top